Hangi ilin nesi meşhur, hangi yemekler hangi yörede olmazsa olmaz olduğunu sizler için araştırdım ve işte yazım, keyifle okuyabilirsiniz ama unutmayın karnınız acıkabilir. :)
ADANA: Kebap, Şalgam, bamya dolması, içli köfte, aşlama, analı kızlı, karakuş, bici bici
ADIYAMAN: Çiğ köfte, içli köfte, basalla, cılbır, mercimekli köfte, pestil, yapıştırma
AFYONKARAHİSAR: Maydonoz yemeği, düğülü haşhaş çorbası, bulgur aşı, solta pilavı, haşhaşlı çörek, çarpan çorbası, özbek pilavı
Ağrı: Hengel, haşil, erişte, kuymak, pişi, egirdek, yufka yağlama, abdigor köftesi, goşteberg, mendik
AKSARAY: Soğanlama, bamya çorbası, çiğleme
AMASYA: Cılbır çorbası, çatal çorbası, bakla dolması, etli bamya, göbek dolması
ANKARA: Çorbalar, pilavlar, köfteler, dolmalar, börekler, tatlılar, kompostolar , ekmekler
ANTALYA: Saç kavurması, domates civesi, arapaşı, tandır kebabı, turunç reçeli, börülce salatası, toros salatası, laba, hibeş, turunç reçeli, patlıcan reçeli, gömbe dondurması
ARDAHAN: Elma dolması, evelik aşı, bozbaş, ekmek aşı, pişi
ARTVİN: Hingel, cergebasi, katmer, lokum
AYDIN: Tarhana çorbası, acılı güveç, patlıcan biber kızartma, kırlı kızartma, patlıcan kavurma, sarmaşık, kedirgen kavurma, etli nohut yahnisi, enginar, tandır kebap, yuvarlama, börülce teretoru, turp otu salatası, çingene pilavı, zerde, pelvize tatlısı
BALIKESİR: Börülce, sura, manav tarhanası, saçaklı mantı, keşkek, mafis, güveç, höşmerim, kalburabastı, kapama, kaymak hamuru, tavuklu mantı
BARTIN: Pumpum çorbası, yumurtalı isbut, kabak burması
BATMAN: Bumbar, şam börek, perde pilavı
BAYBURT: Tel helvası, tatlı çorba, ekşi lahana, lor dolması
BİLECİK: Büzme, keşkek, ovmaç çorbası, mercimekli mantı, kesme hamur, keklik kebabı, köpük helvası
BİNGÖL: Gömme, tutmaç, keşkek
BİTLİS: İçli köfte, lahana dolması, kabak dolması, çorti, turşu aşı, katıklı dolma, pişrük, kabak boranisi
BOLU: Dillere destan mutfağı ve aşçılarıyla Bolu mutfağı ünlüdür.
BURDUR: Testi kebabı, kabak helvası, ceviz ezmesi, ceviz helvası, pirinç çorbası, soğanlı kazan eti
BURSA: İskender kebap, inegöl köfte, kemalpaşa talısı, cevizli lokum, tahinli pide, höşmenim, kestane şekeri
ÇANAKKALE: Kuzu kapama, oğlak çevirme, bakla keşkeği, turp otu salatası, kaçamak, şelame
ÇANKIRI: Tava çöreği, bükme, cızlama, tatar böreği, iri hamur, mantı, pıhtı, çullama, toyga, şaştımaşı, yarma, dene, cümcük
ÇORUM: Kömbe, oğmaç, hingal, haşhaşlı çörek, borhani, çullama, madımak, iskilip dolması, kara çuval helvası, hedik
DENİZLİ: Kedi börülcesi çorbası, kuru börülce çorbası, tarhana çorbası, ovmaç çorbası
DİYARBAKIR: Kaburga dolması, tarçınlı irmik helvası
DÜZCE: Boşnak böreği, çerkez tavuğu, arnavut böreği, şıl böreği, göbete mantısı, lepsi, mamursa, haluj
EDİRNE: Mavzana, ciğer sarması, badem ezmesi, lokma, gaziler helvası
ELAZIĞ: Kurutlu çorba, sırın, göme, mukaşerli pilav, harput köftesi, pekmez helvası
ERZİNCAN: Ekşili çorba, kete
ERZURUM: Tortum cağ kebabı, ayran aşı, kesme aşı, hıngel, cevizli kete , çortutu pancarı
ESKİŞEHİR: Ebegümeci, madımak, mantar, kuzu kulağı, bulamaç, toyga, sütlü ovmaç, göceli, düğün köfte, kapama, haşhaşlı dolama, tatar böreği, cevizli tatlı
GAZİANTEP: Ekşili taraklık, et sarması, rulo köfte, yufkalı paça, ciğer kavurması, ciğertavası, doğrama, domates doğraması, kabaklama, kabak oturması, patlıcan musakkası, haylan kabağı musakkası, kazan kebabı, kamış yahnisi, zerdali aşı, çir yahnisi, ebegümeci buğulaması, ciğer ızgara piliç baharatı, terbiyeli tike kebabı, altı ezmeli tike kebabı, patlıcan kebabı, kıyma kebabı, sebze kebabı, patates kebabı, sarımsak kebabı, islim kebabı, koç kebabı
GİRESUN: Giresun karalahana çorbası, dolması, diblesi, mısır ekmeği, fasulye turşusu, kiraz tuzlaması
GÜMÜŞHANE: Gümüşhane mantısı, zuluflu çorbası, gavut çorbası, pağla denlisi, borani, yergök dolması, ekmek aşı, çıtma fasulye, kaygana, siron, erişte, lemis, kara helva, burma, lalanga
HAKKARİ:
Jaji, lalepet, dahn, qiris, duğeba, kiftik, keledoş
HATAY: Kağıt kebabı, dövme, semirsek, tepsi kebabı,zahter salatası, künefe, peynirli irmik helvası, cevizli biber, küflü çökelek salatası, turplu tarator, patlıcanlı yoğurtlama, sarmaiçi
IĞDIR: Bozbaş yemeği, helise, perzana, cızdık, salmanca, fetir, kaysafa, patlıcan reçel
ISPARTA: Kabune pilavi
İSTANBUL: Pilav, börek çeşitleri, bulgur, kuru fasulye, zengin zeytinyağlı sebzeler, köfte kebabı, döner kebap veya acılı, yoğurtlu, patlıcanlı diğer kebap çeşitleri
İZMİR: Sarmaşık, ebegümeci, ısırgan, stifno, turpotu, kenger, hindibağ, gelincik, labada, kuşotu, helvacık, radika, deniz börülcesi, arapsaçı, tarlaçakısı, tarla çivisi, Kipohorta, gelincik otu
KAHRAMANMARAŞ: Dövme dondurma, biber, leğen çorbası, tirşik çorbası, sömelek, un sucuğu, bastık, çullama, hapısa, ravanda
KARABÜK: Kuyu kebabı, bükme, çingene baklavası, kara mancar, katlaç, malak, şaptak
KARAMAN: Batırık, bidik, ermenek helvası, kayısı musakka, mıkla, mülükü, paraköfte
KARS: Bozbaş, hörre, nezik
KASTAMONU: Tosya üzümü, İnebolu kestanesi, azdavay armudu, araç ceviz ve kızılcığı
KAYSERİ: Pastırma, sucuk, aşmakarna, sulu köfte, pirinçli köfte saç kebabı, karın mumbar, yağbari, pöç, kovalama
KIRKLARELİ: Keşkek, zerde, kaymakçına, sulu kaçamak, kuru kaçamak, ısırgan böreği, ısırgan otu çorbası
KIRŞEHİR: Düğ çorbası, borani, keşgah, çullama, pelte, koftür, incir yağlama
KİLİS: Kübbülmüşviyye, talı malhıta, züngül, belluriye, firik pilavı, kibe, mıkşi, teşrübe, mayanalı kahke, sucuk hapısası
KOCAELİ: Yahni, tavuklu keşkek, ebe Gümeci, mancar yemeği, gözleme, lokum, mantar böreği, çiğceli yumurta
KONYA: Fırın Kebabı, etliekmek, çullama, cella, yumurtalı kabak, lahana kapaması, patlıcan böğürmesi, arapaşı, tandır, erişte çorbası, kıkırdaklı börek, tandır Saç
KÜTAHYA: Sıkıcık çorbası, tekke çorbası, höşmerim, kaygana, kapama, gözleme, şibit, dolamber böreği, sulu saç kavurma, gediz göveci, tavşanlı göveci
MALATYA: Kayısı, kağıt kebabı, kınalı ekmek, pileke, taş küllüğü, gurut çorbası, keloğlan köftesi, zeytinyağlı marul sarması, fasulye yaprağı sarması, kabak çiçeği dolması, patlıcan dövmesi
MANİSA: Mesir macunu, kula güveç kapaması, şekerli pide, otlu pide, manisa kebabı
MARDİN: Badem şekeri, ceviz sucuğu, ikbebet, semberuk, kibe, kitel raha, lebeniyye
MERSİN: Tantuni, topalak çorbası, fındık lahmacun, saç kavurma, kerebiç, cezerye
MUĞLA: Dutmeç, çopur, döş dolması, çıntar kavurması, ot ekşilemesi, ebegümeci kavurması, börülce kavurması, teltorlu börülce, ballı kabak, dülek reçeli, Milas köftesi
MUŞ: Kavurma
NEVŞEHİR: Düğü, kesme, katma aşı, ağpakla, ayva dolması, Nevşehir tavası, sızgıt
NİĞDE: Mangir çorbası, tava, üzüm boranası, ditme, unlu söğürme, papara, kaşık kayganası
ORDU: Melocan kavurması, ısırgan yağlaşı, mısır yağlaşı, hoşgıran kavurması, kabak muhallebisi
OSMANİYE: Tirşik, yer fıstığı, çiçcire, etli kömbe
RİZE: Anzer balı, Rize köftesi, çumur, enişte lokumu, pepeçura
SAKARYA: Kaşnuka, sızbal, alişka, pekmez, yoğurt
SAMSUN: Samsun pidesi, turşu kavurması, yer pancarı, mısır çorbası
SİİRT: Zivzik narı, pervari balı, perde pilavı, fıstık
SİNOP: Sinop kestanesi, nokul, içli tavas, mamalika
SİVAS: Peskütan, pehli, çirli et, lahana sarması, mirik köftesi
ŞIRNAK: Kutlık, serbıdev, şımşıpe, meyre, mahmılatık, fıreydin, suryaz
TEKİRDAĞ: Tekirdağ köftesi, keşkek, kesme makarna, kuskus
TOKAT: Kazova üzümü, zile pekmezi, yaprak sarması, bakla dolması
TRABZON: Vakfıkebir ekmeği, akçaabat köftesi
TUNCELİ: Ovacık dağ sarımsağı, pülümür balı, sirekurt, sirepati, kavut, patila
UŞAK: Alacatene, haşhaş sürtmesi, ciğerli bulgur
VAN: Otlu peynir, Van balığı, ilitme
YALOVA: Yalova köftesi, yaprak pidesi, şuşkey çirbuli, lalanga, çubiyiş gayi, silohto
ZONGULDAK: Çaycuma yoğurdu, Osmanlı çileği,kızılcık, cevizli dolma
YOZGAT: Testi kebabı, arabaşı
HATAY: Kağıt kebabı, dövme, semirsek, tepsi kebabı,zahter salatası, künefe, peynirli irmik helvası, cevizli biber, küflü çökelek salatası, turplu tarator, patlıcanlı yoğurtlama, sarmaiçi
IĞDIR: Bozbaş yemeği, helise, perzana, cızdık, salmanca, fetir, kaysafa, patlıcan reçel
ISPARTA: Kabune pilavi
İSTANBUL: Pilav, börek çeşitleri, bulgur, kuru fasulye, zengin zeytinyağlı sebzeler, köfte kebabı, döner kebap veya acılı, yoğurtlu, patlıcanlı diğer kebap çeşitleri
İZMİR: Sarmaşık, ebegümeci, ısırgan, stifno, turpotu, kenger, hindibağ, gelincik, labada, kuşotu, helvacık, radika, deniz börülcesi, arapsaçı, tarlaçakısı, tarla çivisi, Kipohorta, gelincik otu
KAHRAMANMARAŞ: Dövme dondurma, biber, leğen çorbası, tirşik çorbası, sömelek, un sucuğu, bastık, çullama, hapısa, ravanda
KARABÜK: Kuyu kebabı, bükme, çingene baklavası, kara mancar, katlaç, malak, şaptak
KARAMAN: Batırık, bidik, ermenek helvası, kayısı musakka, mıkla, mülükü, paraköfte
KARS: Bozbaş, hörre, nezik
KASTAMONU: Tosya üzümü, İnebolu kestanesi, azdavay armudu, araç ceviz ve kızılcığı
KAYSERİ: Pastırma, sucuk, aşmakarna, sulu köfte, pirinçli köfte saç kebabı, karın mumbar, yağbari, pöç, kovalama
KIRKLARELİ: Keşkek, zerde, kaymakçına, sulu kaçamak, kuru kaçamak, ısırgan böreği, ısırgan otu çorbası
KIRŞEHİR: Düğ çorbası, borani, keşgah, çullama, pelte, koftür, incir yağlama
KİLİS: Kübbülmüşviyye, talı malhıta, züngül, belluriye, firik pilavı, kibe, mıkşi, teşrübe, mayanalı kahke, sucuk hapısası
KOCAELİ: Yahni, tavuklu keşkek, ebe Gümeci, mancar yemeği, gözleme, lokum, mantar böreği, çiğceli yumurta
KONYA: Fırın Kebabı, etliekmek, çullama, cella, yumurtalı kabak, lahana kapaması, patlıcan böğürmesi, arapaşı, tandır, erişte çorbası, kıkırdaklı börek, tandır Saç
KÜTAHYA: Sıkıcık çorbası, tekke çorbası, höşmerim, kaygana, kapama, gözleme, şibit, dolamber böreği, sulu saç kavurma, gediz göveci, tavşanlı göveci
MALATYA: Kayısı, kağıt kebabı, kınalı ekmek, pileke, taş küllüğü, gurut çorbası, keloğlan köftesi, zeytinyağlı marul sarması, fasulye yaprağı sarması, kabak çiçeği dolması, patlıcan dövmesi
MANİSA: Mesir macunu, kula güveç kapaması, şekerli pide, otlu pide, manisa kebabı
MARDİN: Badem şekeri, ceviz sucuğu, ikbebet, semberuk, kibe, kitel raha, lebeniyye
MERSİN: Tantuni, topalak çorbası, fındık lahmacun, saç kavurma, kerebiç, cezerye
MUĞLA: Dutmeç, çopur, döş dolması, çıntar kavurması, ot ekşilemesi, ebegümeci kavurması, börülce kavurması, teltorlu börülce, ballı kabak, dülek reçeli, Milas köftesi
MUŞ: Kavurma
NEVŞEHİR: Düğü, kesme, katma aşı, ağpakla, ayva dolması, Nevşehir tavası, sızgıt
NİĞDE: Mangir çorbası, tava, üzüm boranası, ditme, unlu söğürme, papara, kaşık kayganası
ORDU: Melocan kavurması, ısırgan yağlaşı, mısır yağlaşı, hoşgıran kavurması, kabak muhallebisi
OSMANİYE: Tirşik, yer fıstığı, çiçcire, etli kömbe
RİZE: Anzer balı, Rize köftesi, çumur, enişte lokumu, pepeçura
SAKARYA: Kaşnuka, sızbal, alişka, pekmez, yoğurt
SAMSUN: Samsun pidesi, turşu kavurması, yer pancarı, mısır çorbası
SİİRT: Zivzik narı, pervari balı, perde pilavı, fıstık
SİNOP: Sinop kestanesi, nokul, içli tavas, mamalika
SİVAS: Peskütan, pehli, çirli et, lahana sarması, mirik köftesi
ŞIRNAK: Kutlık, serbıdev, şımşıpe, meyre, mahmılatık, fıreydin, suryaz
TEKİRDAĞ: Tekirdağ köftesi, keşkek, kesme makarna, kuskus
TOKAT: Kazova üzümü, zile pekmezi, yaprak sarması, bakla dolması
TRABZON: Vakfıkebir ekmeği, akçaabat köftesi
TUNCELİ: Ovacık dağ sarımsağı, pülümür balı, sirekurt, sirepati, kavut, patila
UŞAK: Alacatene, haşhaş sürtmesi, ciğerli bulgur
VAN: Otlu peynir, Van balığı, ilitme
YALOVA: Yalova köftesi, yaprak pidesi, şuşkey çirbuli, lalanga, çubiyiş gayi, silohto
ZONGULDAK: Çaycuma yoğurdu, Osmanlı çileği,kızılcık, cevizli dolma
YOZGAT: Testi kebabı, arabaşı
Do this hack to drop 2 lbs of fat in 8 hours
YanıtlaSilOver 160 thousand men and women are using a simple and SECRET "liquid hack" to drop 2 lbs every night as they sleep.
It is effective and it works every time.
Just follow these easy step:
1) Get a glass and fill it up half full
2) Then learn this strange HACK
you'll become 2 lbs thinner the very next day!
Ağzım sulandı immm
YanıtlaSilEline sağlık güzel olmuş