KORONAVİRÜS AŞISI

KORONAVİRÜS AŞISI YENİ GELİŞME ! 



Koronavirüs Aşısı Amerika'da Testlere Başladı
Koronavirüs dünyada hızla yayılıyor, ülkemizde de bu salgın giderek artıyor. Sağlık Bakanı, 16 Mart itibarıyla vaka sayısının 18’e yükseldiğini açıkladı.

Koronavirüsten korunmak için ülkemizde alınan tedbirler ve vatandaşlara virüsten korunmak için neler yapmaları gerektiği sık sık hatırlatılıyor.

Peki, Türkiye dışında durum nedir?
Amerika Başkanı Trump'ta koronavirüs testi yaptırmış ve negatif çıkmıştır fakat Amerika’da koronavirüsten ölen sayıları hızlı şekilde artıyor.

Peki, yeni tip koronavirüs aşısı ne aşamada? Koronavirüs aşısı bulundu mu?
Herkesin merak ettiği 'Koronavirüs aşısı bulundu mu?' sorularına yanıt gecikmedi. Amerika bu virüsle ilgili çalışmalarında bir gelişme katetti. Koronavirüs (Covid-19) için geliştirilen aşı ilk defa bugün Washington eyaletinde test edilecek.



Koronavirüs aşısı Amerika’da hızla geliştiriliyor.
Ulusal Sağlık Enstitülerince belirlenen aşı testi Seattle’daki Kaiser Permanente Sağlık Araştırma Enstitüsü’nde bugün yapılacak. Bu test, sağlıklı olan kırk beş gönüllü deneğe uygulanacak. Yetkiler, koronavirüs bulaşma riskinin bulunmadığını, testin sadece aşının yan etkilerinin olup olmadığını görmek için yapılacağını söyledi. Ayrıca önemli bir konu şu ki aşının geliştirilmesi 8 ay - 1 yıl arasında sürebileceği özellikle belirtildi.

Güncel bilgi: Dünya Sağlık Örgütü’nün paylaştığı verilere göre dünyada 156 binden fazla kişi yeni tip koronavirüsü  (Covid-19) salgınına yakalanmış durumda.

Yorumlar

Yorum Gönder

DİĞER YAYINLAR

KORONAVİRÜSTEN KORUNMAK İÇİN NELER YAPILMALI?

HANGİ İLİN NE YEMEĞİ MEŞHUR ?

2020'NİN EN POPÜLER 50 KİŞİSİ

TÜRKİYE’DE İLK KORONAVİRÜS!

EN MERAK EDİLENLER

İNSTAGRAM TAKİPÇİ SAYILARI TOP 10 LİSTESİ

YAVUZ SULTAN SELİM (I.SELİM)