KORONAVİRÜSTEN KORUNMAK İÇİN NELER YAPILMALI?

Koronavirüsten Korunmak İçin Neler Yapılmalı? Koronavirüsten (Covid-19)  korunmak İçin alabileceğimiz önlemler nelerdir?  Koronovirüsten korunmak mümkün mü ? Koronavirüsten korunmak için neler yapılmalı?
                   
  Dünya gündeminde en çok konuşulan konu haline gelen Koronavirus 46 ülkede, 83.000 kişide görülmüştür fakat bu gözünüzü korkutmasın çünkü bu virüsten korunmak mümkün. Koronavirüsten korunmak için neler yapılmalı, Koronavirüsten nasıl korunabileceğimizi. alabileceğimiz önlemleri öğrenip kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Bunlar Koronavirüse karşı, bireysel olarak yapabileceğiniz bir takım önlemlerdir. 


  Henüz yeni tip Koronavirüse karşı koruma sağlayacak bir aşı bulunamadı fakat aşısını bulmak için deneme süreci devam ediyor. Tabi ki kendimiz için alabileceğimiz basit yöntemler bulunuyor. Koronavirüsten korunmak için neler yapılmalı  alınabilecek bütün önlemleri sizler için araştırdık ve  sıraladık. Koronavirüsten korunmak için neler yapılmalı, nelere dikkat edilmeli, nelerden kaçınıp, neleri uygulamalıyız, doktorların verdiği tavsiyeler üzerine araştırdığımız önlemleri aşağıda bulabilirsiniz.

Koronavirüsten korunmak için neler yapılmalı?

-Öncelikle şunu söylemeliyiz ki sağlıklı olan bireylerin maske ile solunum yollarını kapatmaları koruyucu bir önlem değildir. Basit bir nezle bile olsa öksürük, hapşırık veya ateşi olan birinin toplum içine çıkacağı zaman maske takması daha koruyucu bir önlemdir.
-El hijyenine çok fazla önem verilmesi gerekiyor. Gün içinde sık sık en az 20 saniye sabun ve bol

su ile yıkanması gerekir. Dışarıda olan kişilerin su olmadığı anlarda kolonya, dezenfektan gibi temizleyici, mikropları kırıcı özelliğe sahip şeyleri yanınızdan ayırmamanız iyi olacaktır.
-Ağıza, gözlere ve burna yıkanmamış, temizlenmemiş ellerle dokunmaktan kaçınıp iyice dezenfekte ettikten sonra dokunulması çok önemlidir. 
-Gün sonunda veya müsait zamanlarda ılık su ile gargara yapıp boğazı temizlemek önemli bir önlemdir.
-Bol su tüketimi doktorlarında sürekli söylediği gibi bu virüse karşı iyi bir önlemdir.
  
  'Koronavirüsten korunmak için neler yapılmalı/yapılması gerekli' ile ilgili araştırdığımız önlemleri yalnız kendinize uygulamayıp çevrenizi ailenizi bu önlemleri uygulamaları için teşvik edebilirsiniz. Bakınız diğer önlemler nelerdir.


-Kesinlikle şu zamanlarda virüs bu kadar yayılması mümkünken başkalarıyla yakın temastan kaçınmak çok iyi olacaktır.
-Çiftlik ya da vahşi hayvanlarla temastan kaçınmak, temas oluyorsa da önlem alarak dokunmak önemlidir. Çünkü bu virüs hayvanlardan insanlara geçebilen türden olduğu unutulmamalıdır.
-Bunun yanında hayvansal gıdalarında çok iyi pişirilerek yenmesi çok önemlidir.
-Bağışıklığımızı güçlendirmek için vitaminli iyi beslenme, açık havada sık sık bulunarak temiz hava solumak, kapalı alanların sık sık havalandırılmadan kullanılmaması, gün içinde yapılabilecek basit egzersizler, uyku düzenine çok dikkat edilmesi sağlığımıza faydası olup, Koronavirüsün vücudumuza yerleşmesini önleyecektir.

  Koronavirüsten korunmak için neler yapılmalı haberimizde alınabilecek bütün önlemleri sıraladık. Ülkemizdeki Koronavirüs ile ilgili son haberleri buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Your Affiliate Money Making Machine is waiting -

    Plus, making money online using it is as simple as 1---2---3!

    Here's how it works...

    STEP 1. Choose affiliate products you intend to promote
    STEP 2. Add some PUSH BUTTON traffic (this LITERALLY takes 2 minutes)
    STEP 3. Watch the system grow your list and sell your affiliate products on it's own!

    Do you want to start making money?

    You can test-drive the system for yourself risk free...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

DİĞER YAYINLAR

HANGİ İLİN NE YEMEĞİ MEŞHUR ?

2020'NİN EN POPÜLER 50 KİŞİSİ

TÜRKİYE’DE İLK KORONAVİRÜS!

EN MERAK EDİLENLER

KORONAVİRÜS AŞISI

İNSTAGRAM TAKİPÇİ SAYILARI TOP 10 LİSTESİ

YAVUZ SULTAN SELİM (I.SELİM)