TÜRKİYE’DE İLK KORONAVİRÜS!

  Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs güncel olarak 40'tan fazla ülkede görüldü. 

 
 
Dünya üzerinde ilk 60’lı yıllarda görülen Covid-19, koronavirüs ya da coronavirüsü adıyla biliniyor. Koronavirüs 2020 Aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde yeniden ortaya çıkmasıyla insanların internette en çok arattığı konu oldu.
  Çin’in Wuhan bölgesi yeni tip koronavirüs çıktığı yer olarak biliniyor.
  Hafif, orta ve ağır olmak üzere dereceli olarak görülen koronavirüs, daha önceki yıllarda ortaya çıkan ve ölümcül olmasıyla çok korkutan SARS ve MERS virüsleriyle aynı gruptadır.
  Soğuk algınlığı, grip, kuru öksürük gibi belirtilerle ortaya çıkan koronavirüs çok ağır seyredip bir çok insanı öldürmüştür.
  Koronavirüsü şu an dünyanın ortak sorunlarından birisidir. Aslında hepimiz bu virüsle her zaman karşılaşıyoruz fakat bu virüsün yeni çıkan hali oldukça ağır ve ölümcül sonuçlara neden oluyor.
  Koronavirüs, hayvanlardan insanlara sıçrayan virüslerden olması hayvanlardan da korkmamıza yol açmıştır. Bu virüs bir hayvandan insana geçtiği zaman mutasyona uğruyor ve insanlar arasında çok hızlı şekilde yayılabiliyor. 


  Peki ülkemizde durum nedir?
 
Virüsün dünyada hızla yayılması, İran'a sıçrayıp birçok ölüm yaşatması ve Irak, Yunanistan'da virüsün görülmesi, Türkiye'de salgınla ilgili korku ve panik yarattı.

  Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, en son yaptığı açıklamasında Van'ın Doğubeyazıt ilçesinde 18 hastanın koronavirüs şüphesiyle karantinaya alındığını açıkladı.
  Koca İran'dan gelen uçaktaki 132 kişiye yapılan testlerin negatif çıktığını, bir hafta sonra bu kişilere bir daha test yapılacağını söyledi.
  Fahrettin Koca, "En son Yunanistan'da bir vakanın bildirilmesi ve komşularımızda vaka sayısının artması sebebiyle tedbirlerimizi yoğunlaştırmamız gerekmiştir" dedi.
  Koca, "Ülkemizde koronavirüse rastlanmadı, bundan sonra rastlanmayacağı anlamına gelmiyor" diyerek insanları virüse karşı uyarıcı şekilde konuştu.

 

  Sağlık Bakanlığı yetkililerin verdiği bilgiye göre, bugüne dek ülkemizde koronavirüs rastlanmış hasta tespit edilmediğini belirtiyorlar.
  Yetkililer, koronavirüs şüphesinin olduğu durumlarla ilgili testlerin devam ettiğini söyledi.
  Sağlık Bakanlığı'nın yaptıkları açıklamalara göre dünyadaki birçok ülke gibi, Türkiye'de de koronavirüsün görülmesi ihtimaller dahilindedir.
  Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, "Koronavirüsün İran'da görülmesi, vakaların ve ölümlerin artışı bizler için uyarı anlamına geliyor" diyerek vatandaşları virüse karşı uyardı.
  Komşu ülkelerimiz Irak, İran ve Yunanistan'da virüs tespit edilmiştir.
  Sağlık Bakanlığı yetkilileri, şu anda İran dışında başka bir komşu ülkeyle sınır kapısının kapatılması gibi bir karar alınmadığını, gelişmelere göre gerekli görülürse bunun tabi ki yapılabileceğini duyurdu.
 SON DAKİKA GELİŞMESİ : Türkiye ile Güney Kore, İtalya ve Irak arasında ki tüm uçuşları durdurduğunu açıkladı.














Yorumlar

  1. As claimed by Stanford Medical, It is in fact the ONLY reason this country's women get to live 10 years longer and weigh an average of 42 pounds less than we do.

    (By the way, it is not about genetics or some secret-exercise and absolutely EVERYTHING to do with "HOW" they eat.)

    P.S, I said "HOW", and not "WHAT"...

    Tap this link to find out if this little questionnaire can help you unlock your real weight loss possibility

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

DİĞER YAYINLAR

KORONAVİRÜSTEN KORUNMAK İÇİN NELER YAPILMALI?

HANGİ İLİN NE YEMEĞİ MEŞHUR ?

2020'NİN EN POPÜLER 50 KİŞİSİ

EN MERAK EDİLENLER

KORONAVİRÜS AŞISI

İNSTAGRAM TAKİPÇİ SAYILARI TOP 10 LİSTESİ

YAVUZ SULTAN SELİM (I.SELİM)