DÜNYADA EN ÇOK ZİYARET EDİLEN ÜLKELER

Dünyada en çok ziyaret edilen ülkeler nelerdir? Bu ülkelerin yaşam koşulları nelerdir? Bu ülkelerle ilgili ilginç bilgiler

 Bu yazımda dünyada en çok ziyaret edilen 5 ülke hakkında detaylı bilgiler paylaşacağım. 

İşte dünyada en çok ziyaret edilen 5 ülke:

1. FRANSA 

            

Dünyada eminim ki bir çok insanın gitmek için hayal kurduğu ve ''ahh o Eyfel'in önünde bir fotoğrafım olsa keşke'' dediği bir ülke olan Fransa dünyada en çok ziyaret eden 10 şehir arasında yer alıyor. Aşıklar şehri olarak bilinmesi de cabası. :) Birçok tarihi yerlerinin olmasının yanı sıra şatoları, üzüm bağları, müze ve tatları ile de adını çok duyuran bir ülke.

 Gelelim yaşam koşullarına. Şunu belirtmek isterim ki Fransa'da yaşam biraz pahalı. Kiralar, faturalar, yol ücretleri oldukça yüksek. Fransızların çoğu, kamu hizmetleri, iş ve ulaşım imkanları eksikliklerinden dolayı köy hayatının en ideal hayat oluğunu düşünüyor. Buradan anlamalıyız ki Fransa'da yaşamak dışarıdan göründüğü kadar çokta ışıltılı değilmiş.

  Peki ya Fransa hakkında birazdan okuyacağınız ilginç bilgileri daha önce duymuş muydunuz?  


-Fransa'da evlenmek için partnerinizin yaşıyor olma şartı yok yani ölmüş biriyle evlenebilirsiniz.
-Sebebini bilmemekle birlikte Fransa'da 12 farklı saat dilimi kullanıldığı bilgisi bana baya ilginç geldi.
-1814-1830 arasında tam 16 sene Fransız bayrağı sadece beyazdı.
-2012’ye kadar, yine sebebini bilmemekle beraber Paris’te kadınların pantolon giymesi yasaktı.
-Fransa'nın geçmişteki sömürgecilik politikasından dolayı, bugün bağımsızlığını kutlayan ülkelerden yirmi altısı, bağımsızlığını Fransa’dan kazanmıştır.
2. ABD
                                  

 İnternetten gördüğümüz, şaşaalı, Amerikalı birçok dünyaca ünlü şarkıcı ve oyuncuların sosyal medyasında görüp beğendiğimiz ABD, ışıltılı şehirleri dünyada en çok ziyaret edilen ülkeler arasında ilk sıralarda.
 Yaşam koşullarından bahsedecek olursak, kişi başına düşen milli gelir baya yüksek. Yaklaşık 57,293 $  ile ABD dünyada onuncu sıradadır. Ehliyet yaşı 16 ve nüfus yoğunluğu azdır bu da ortalama bir insanın bahçeli müstakil evlerde oturmasına kolaylaştırıyor. Bazı özel ihtiyaçlar dışında elektronik, market alışverişi, marka kıyafet çok ucuzdur. Örnek vermek gerekirse IPhone 7 Plus  769 Dolar, etin kilosu  5 dolardır. :) Tüm bunların yanı sıra Amerika'da eğitim sistemi oldukça kolaydır. Yani dersleri çok hafif düzeydedir ve orada ilkokul, lise okuyan insanlardan öğrendiğimiz kadarıyla Amerika'da her mesleği kolaylıkla elde edebilirsiniz. :)
 
  Amerika hakkında ilginç bilgiler ise şunlardır:

-Her üç Amerikalıdan bir tanesi obezite ile savaşmaktadır.
-Amerika ve Avrupa'nın büyük bir bölümünde reşit olmamış çocukların sigara içmesi yasal fakat temin etmeleri sıkıntılıdır.
-Amerika'da yazışmalar veya herhangi resmiyette kullanılabilecek resmi bir dil yoktur.
-ABD büyük bir ülkedir ve elli eyaletten, bir tane de federal bölgeden oluşmuş bir devlettir.
3. İSPANYA 


 İspanya boğa güreşleri, flamenko ve fiesta ile anmak artık sıradan olabilir fakat tüm bunlar ülkeyi her yıl ortalama 68.2 milyon ziyaretçi ile dünyanın en çok ziyaret edilen üçüncü ülkesi yaptı.
 Yaşam şartlarından bahsedecek olursak, İspanya'da çalışma saati bitişleri bizden biraz daha geç hatta oradaki insanlar bu yüzden ailelerine vakit ayıramadıklarından dolayı şikayetçilermiş. Çalışma saatinin geç bitmesinin sebebi de şu, İspanyollar öğleden sonra yaklaşık 12.00-16.00 arası ''siesta'' denilen zaman dilimi vardır.    

 Yemek yemeleri ve dinlenmeleri için uzun bir mola veriyorlar. Dolayısıyla bu da işten geç çıkmaya neden oluyor.

Bunların yanı sıra İspanyollar sıcak, samimi ve konuksever insanlardır. Çok rahat insanlar olmalarının yanı sıra aşırı bir yardımseverlikle karşılarlar herkesi. Baya bir sabırlılar mesela markette kasiyer sizinle muhabbet etse bile arkanızda 7-8 kişi sıra olur ama kimse hadi acelem var konuşmayı bırak demez. :)

  
 İspanya hakkında ilginç bilgilerde şunlardır: 
-Dünyada en çok konuşulan birinci dil İngilizce ve ikinci dil ise İspanyolcadır.
-İspanya’da bir mekanda yerlerde çöplerin olmasının çokluğu azlığı ne kadar iyi bir mekan olduğunu gösterir. Bu bize baya bir garip gelse de onlar için gayet normal bir durum.
-İspanyollar zeytinyağı üretiminde dünyada baya iyiler ve ilk sırada yer alıyorlar.
-İspanya’da yaşayan insanlar hem annesinin hem de babasının soy ismini kullanmak zorundalar.
4.ÇİN



Dünyanın en eski medeniyetlerinden olan Çin denilince akla kültürleri, değişik mutfakları ve kalabalık olan bir şehir geliyor. Bunların yanı sıra Çin dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden. Geçen yıl 56.9 milyon insanın ziyaret ettiği Çin'in, Çin Duvarından İpek Yolu’na kadar ülkenin ilgi çekici sayısız yeri var.
  Yaşam şartlarından bahsedecek olursak, Pekin Çin'in en pahalı şehridir ama burada bile günlük en fazla gideriniz 15 doları geçmez. Çin'de ulaşım ülkenin her yerini sarmış olan tren yollarından dolayı gayet kolaydır. Ekonomik olarak son yıllara kadar dışa açılmayan bir ülkeydi fakat son yıllarda dışa açıldılar, ülkeden dışarıya bir çok ürün satılmaktadır. Yemek kültüründen bahsedecek olursak temel gıdaları genellikle pirinç ve buğdaydır.

  Çin hakkında ilginç bilgilerde şunlardır:

-Çin'in en kalabalık şehirlerinden biri olan Şangay, 12 gün süren ve 100 kilometreye uzanan trafik sıkışıklığıyla bu konuda ki dünya rekorunu elinde bulunduruyor.
-Çin'de tehlikeli bir sorun var ki o da hava kirliliği... Çok kötü bir seviyededir.
-Çin'de tek çocuk politikası vardır. Bu sebeple her yıl 1 milyona yakın kadına kürtaj yapılıyor. Kulağa çok kötü geliyor fakat onlar için bu çok normal.
-Çin, her yıl 4 milyon kediyi yemek için kullanıyor. Evet bu da kulağa fazla kötü geliyor fakat onların yemek kültürleri baya bir geniş.
5. İTALYA


Rönesans’ın ve Roma İmparatorluğu’nun doğum yeri İtalya, geçen yıl 50.7 milyon turisti ağırlayarak en çok ziyaret edilen ülkeler sıralamasında ilk başlardadır. Roma’dan Venedik’e, Sicilya’dan Toskana’ya İtalya’da kartpostallarda ki gibi manzaralarla karşılaşmak mümkün.
   Yaşam şartlarından bahsedecek olursak, İtalya dünyanın en büyük sekizinci ekonomisidir. İtalya, Pisa şehrinde yer alan, eğik olmasıyla dikkat çeken Pisa Kulesi’nin adı dünyaya yayılmış durumdadır. Ülkenin çok büyük bir kısmı dağlar ve tepelerden oluşuyor. İtalya'nın nüfusunun %20'si 65 yaşın üzerinde yani genç nüfus çoğunluktadır. İtalya tarih ve kültür açısından çok zengin bir ülke olduğu için gezilip görülmesi gereken bir çok yer vardır.
  İtalya hakkında ilginç bilgilerde şunlardır:

-Veba salgınından sonra ölenlerin gondollarla taşınması, gondolcu bir gencin sevdiği kadına kavuşamadığı için gondolun da intihar etmesi gibi sebeplerden dolayı Venedik’de tüm gondolların siyaha olması zorunludur.
-2008'de İtalya'da düzenlenen Üzüm Festivali’nde bir yanlışlıktan dolayı bütün musluklardan bir süreliğine şarap akmıştır tabi yanlışlık denildiğine bakmayın. :)
-Unutmayın ki ülkeyi gezerken çok fazla müze gezmekten yorulmak anlamına gelen Stendhal Sendromu’na yakalanabilirsiniz. Günümüzde İtalya’da üç binin üzerinde müze olduğundan dolayı 19. yy da Fransız bir yazar tarafından böyle bir sendrom ortaya atılmıştır.
-İtalya’da mor renk uğursuz sayılır bu yüzden hediye paketleri dahil hiç bir pakette mor kullanılmaz.
-İtalya'da da İspanya'da olduğu gibi günün 12.00-15.00 arasında veya 13.00-18.00 arasında siesta saatleri vardır bu saatlerde her yer kapalı olur.



















           








                                                 

Yorumlar

  1. Dünyanın
    En Güzel Kentleri Arasında İst-un
    Olmaması Düşündürücü Emeğinize
    Sağlık Asli Hizmetlerinizin Devamını
    Dilerim. Sevgi İle Kal.♥

    YanıtlaSil
  2. Look at the way my buddy Wesley Virgin's biography begins in this SHOCKING and controversial VIDEO.

    You see, Wesley was in the military-and soon after leaving-he revealed hidden, "self mind control" secrets that the CIA and others used to get everything they want.

    As it turns out, these are the EXACT same secrets many celebrities (notably those who "come out of nothing") and elite business people used to become rich and famous.

    You probably know how you only use 10% of your brain.

    That's because most of your brain's power is UNCONSCIOUS.

    Perhaps this conversation has even taken place IN YOUR very own head... as it did in my good friend Wesley Virgin's head around seven years ago, while driving a non-registered, garbage bucket of a car without a license and $3.20 on his debit card.

    "I'm so frustrated with living check to check! Why can't I turn myself successful?"

    You took part in those types of questions, isn't it so?

    Your very own success story is waiting to start. All you need is to believe in YOURSELF.

    UNLOCK YOUR SECRET BRAINPOWER

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

DİĞER YAYINLAR

KORONAVİRÜSTEN KORUNMAK İÇİN NELER YAPILMALI?

HANGİ İLİN NE YEMEĞİ MEŞHUR ?

2020'NİN EN POPÜLER 50 KİŞİSİ

TÜRKİYE’DE İLK KORONAVİRÜS!

EN MERAK EDİLENLER

KORONAVİRÜS AŞISI

İNSTAGRAM TAKİPÇİ SAYILARI TOP 10 LİSTESİ

YAVUZ SULTAN SELİM (I.SELİM)