HAYAT VE MOTİVASYON


  Hayat, inişleri ve çıkışları olan, ucu görünmeyen bir tepenin sonunda, hızımızı istesek bile kesemeyeceğimiz bir yokuş bulabileceğimiz, iki saniye sonrasını bile düşünmeyecek kadar mutlulukların ve “Allah'ım ben ne yapacağım” diyebilecek kadar hüzünlerin olduğu, uzunluğunu kaderimizin biçtiği uzun bir yol. 
  İnsanlar büyük umutlarla atılırlar hayata, kimi “idolümdeki kişi olacağım”, kimi “hayalimdeki mesleği yapacağım ”, kimisi de “ hayalimi yaşayacağım” diyerek. Aslında tek amaç mutluluktur. Bazılarımız mutluluğu amaç olarak görürler. Amaç mutluluk olunca çabalarının ve yaptıklarının sonucunda mutluluğu yakalayamayınca sanki dünya başlarına yıkılmış gibi hissederler. Bunu yaşamaktansa hayatta ileri görüşlü olmayı öğrenip dediklerimizin, yaptıklarımızın, çabalarımızın sonucunda neler yaşayabileceğimizi tahmin etmeye çalışırsak hayatta daha az hayal kırıklığına uğrayabiliriz.

                       

 
  Hayatımız boyunca fazlasıyla bizi sevindiren veya üzen şeyler yaşayabiliriz ama bunların etkileri sürekli olmayacağını bilmemiz gerek. Israrla kötü etkilere takılıp hayatımızı kendimize zehir etmek çok büyük bir yanlış olacaktır. Hepimiz elbette ki mutlu olmak isteriz, çabalarımız boşa gitmesin isteriz fakat hayat böyle bir şey değildir. Yazımın başında da dediğim gibi, hayat engelli bir yol. Karşımıza çıkabilecek her şeye psikolojik olarak kendimizi hazırlamak zorundayız. Hayatın iyi kötü tüm gerçekleriyle barışmak zorundayız. 
  Herkes kendi hayatını çabalarıyla elde edecektir. Kendimizi tanıyıp, kendimizi gözlemleyip neyle ne kadar mutlu oluyorum diyerek kendimizi bulmalıyız daha sonra bulduğumuz şeyler için çaba gösterip onu elde etmeliyiz. Her arzunun gerçekleşmesi mutlaka bir çabaya bağlı. Üstelik imkanların bu kadar geliştiği bir dönemde en büyük mutluluk insanların kendi çapında, faydalı olabilecek bir şeyler  yapabilmeleridir. Hiç bir şey çalışmak kadar verimli, köklü ve faydalı değildir. 
  Sonuç olarak ne diyoruz? Mutluluğu istiyorsak onu yakalamalıyız yani çaba göstermeliyiz. Fani mutluluğu ve manevi mutluluğu yakalamak için yaşıyoruz. Ne istiyorsak onu alana kadar mücadele etmeliyiz.
Mücadeleden vazgeçmeyin !















Yorumlar

DİĞER YAYINLAR

KORONAVİRÜSTEN KORUNMAK İÇİN NELER YAPILMALI?

HANGİ İLİN NE YEMEĞİ MEŞHUR ?

2020'NİN EN POPÜLER 50 KİŞİSİ

TÜRKİYE’DE İLK KORONAVİRÜS!

EN MERAK EDİLENLER

KORONAVİRÜS AŞISI

İNSTAGRAM TAKİPÇİ SAYILARI TOP 10 LİSTESİ

YAVUZ SULTAN SELİM (I.SELİM)