INSTAGRAM HİKAYESİ ÖZELLİKLERİ



   Instagram artık herkesin olmazsa olmazı haline geldi. Nereye gitsek, ne yapsak, nereleri gezsek hemen bir hikayeyle arkadaşlarımızla paylaşıyoruz. Bu kadar kullandığımız sosyal medya platformu olan Instagramın garipseyip kullanmak istemediğimiz hikaye özelliği, zamanla neredeyse kullanmayan kalmadı. Bu yazımda günlük iki yüz milyon kullanıcıya ulaşan bu özellikle ilgili belki de bir çoğumuzun bilmediği özellikleri sizler için hazırladık.


 
Renkli Arka Plan Oluşturmak
 
 Instagram hikayenizde sadece bir renk arka planı oluşturmak istiyorsanız bu özellik tam size göre! Instagram hikaye kısmına girerek herhangi bir fotoğraf çekin sonra kalem özelliğine gelip istediğiniz rengi seçin ve ardından ekrana parmağınızı basılı tutun.  İşte arka planınız hazır, şimdi istediğini gibi üstüne yazılar yazıp fotoğraflar ekleyebilirsiniz.

instagram hikayesinde renkli arka plan    



Videolara Arka Plan Müziği Eklemek

 Instagram'da arka planda müzik çalsın istiyorsanız, Instagram yeni özelliği ile bunu yapmak çok kolay. Telefonunuzda çalan müzik, Instagram hikayenizde video çekmeye başlasanız bile devam ediyor. Bu özellik Snapchat'te vardı fakat dediğim gibi Instagram'a yeni eklendi. Keyifle kullanacağınıza eminim. :)



 STOP MOTION MODU

“Stop Motion Video” gibi gözüken hikaye oluşturmak için bu özellik tam size göre. Önce bir story hazırlayın ve kaydedin, yazı ekleyip tekrar kaydedin. En az üç görsel olması hikayeniz için daha etkili olacaktır. Hikayeler hazır olduğunda kaydettiklerinizi sırayla paylaşın ve işte istediğiniz gibi bir hikaye oluştu. :)

 
 
  GIF 

 Gif demek hareketli görüntüler demektir. 
Instagram hikayelerinizde gif kullanmak çok kolay ve etkili olacaktır. Konuyla ilgili gif bulmak için ilgili kelimeyi aratın karşınıza bir çok gif çıkacaktır. İngilizce aratırsanız daha fazla seçeneğiniz olabilir, deneyin. :)

GÖKKUŞAĞI RENGİNDE YAZILAR

 
İlk başta story de bir yazı yazın ve yazının tamamını seçin. Seçtiğiniz gibi renk seçme kutusu gelecektir. Gördüğünüz renkleri üstüne tek tek basarak değilde parmağınızı hiç kaldırmadan sağ doğru giderseniz yazınızın gökkuşağı renginde olduğunu görebilirsiniz.







Yorumlar

DİĞER YAYINLAR

KORONAVİRÜSTEN KORUNMAK İÇİN NELER YAPILMALI?

HANGİ İLİN NE YEMEĞİ MEŞHUR ?

2020'NİN EN POPÜLER 50 KİŞİSİ

TÜRKİYE’DE İLK KORONAVİRÜS!

EN MERAK EDİLENLER

KORONAVİRÜS AŞISI

İNSTAGRAM TAKİPÇİ SAYILARI TOP 10 LİSTESİ

YAVUZ SULTAN SELİM (I.SELİM)