PRATİK BİLGİLER

 Gündelik hayatımızda ''keşke buna çözüm olsaydı'' diyebileceğimiz bir sürü şey yaşıyoruz. Gerek mutfakta gerek iş hayatınızda gerekse temizlik yaparken, hem pratik olan hemde zamandan tasarruf edebileceğiniz küçük tüyolar verdiğim bu yazımı okumanızda fayda var :)
Geçelim detaylara …

1. Mutfakta yemek hazırlığındayken bir sürü işi aynı anda yapmaya çalışıyoruz fakat taşmasın diye çorbayı, sütü karıştırmak, bütün zamanımızı alabilecek bir işe dönüşüyor. Tencerenin başında beklemek istemiyorsanız  taşmasını önlemek için tahta bir kaşığı tencerenin üzerine yatay şekilde yerleştirin. Göreceksiniz ki korktuğunuz başınıza gelmeyecek. 


                        
                                                    KAYNAK(PIXABAY)

2.
Çabuk bozulabilecek meyvelerden olan muzun daha uzun süre dayanmasını istiyorum ne yapabilirim derseniz, koparıldığı yere plastik sararsanız, bu çürümeyi geciktirecektir.

3. Mutfakta başa bela olan konulardan birisi de kavanoz kapağı açmak... Bizi zorlayan, bir türlü açılmak bilmeyen kavanoz kapağını sıcak suyun altında tutarsanız kapak genleşir ve kavanozu kolayca açabilirsiniz.

4. Grip, soğuk algınlığı vb. hastalıklarda burnumuzdan nefes almakta zorlanırız. Nefes almayı kolaylaştırmak için en etkili yollardan birisi de herhangi bir kaba ılık su koyun ve içine biraz tuz dökün. Bu tuzlu suyu hafifçe ve yavaşça burnunuza çekip bırakın. Tuzlu su burundaki kılcal damarları açıp rahatlatacak, burnunuz açılacak ve rahatça nefes alabileceksiniz.


5. Mutfakta en çok kullanılan sebzelerden biri olan domateslerin çabuk çürümesini istemiyorsanız koparılan kısımlarının aşağıda kalması gereklidir ve bunun sonucunda domatesin koparıldığı yerden nem ve hava girişi engellenmiş olur. Ayrıca domatesler oda sıcaklığı
nda buzdolabında olduğundan daha uzun süre dayanır. Bu yüzden domatesleri oda sıcaklığında tutmanız daha iyi olacaktır. 

                          
                                                             KAYNAK(PIXABAY)

6. Çok ağır kas krampları yaşıyorsanız bu önerim tam size göre. Nemli olan bir havluyu mikrodalgada otuz saniye bekletip sonra bu havluyu ağrıyan kaslarınızın üzerine koyun. Bu yaptığınız, aldığınız ağrı kesici etkisini gösterene kadar ağrınızı hafifletecek daha iyi olmanızı sağlayacaktır.


                                             
                                                                 KAYNAK(PIXABAY)

7. Benimde hayatımda sıklıkla yaşadığım bir sorun var, ani öksürük krizi... Bu sorunu çözmek çok zor değil. Herhangi bir şekeri uzunca bir süre emerek boğazınızı rahatsız eden öksürük krizini engelleyip daha rahat olmanızı sağlayabilirsiniz.  


8. Egzersiz hayatımızda olması gereken bir şeydir fakat sonrasında kaslarınız geriliyor mu? Bunu gidermek için bir yudum turşu suyu içebilirsiniz. Turşu suyu gevşemenizi ve ağrının giderilmesini sağlayacak ve sizi rahatlatacaktır.
                            

                                      
                                                                                 KAYNAK(PIXABAY)

9. Balık kızartırken daha parlak gözüksün göze fazlasıyla hitap etsin istiyorsanız, kızarttığınız yağın içine kırmızıbiber serperseniz hem balığa güzel bir lezzet vermiş olursunuz hem de balığın rengini parlak yapmış olursunuz. Bu küçük bilgiyi balık kızartırken kullanmayı unutmayın.



10. Buzdolabına sürekli bir şeyler koyup kokularının karışmasına sebep olabiliriz bu da sonuçta  kötü bir koku oluşmasına neden olur ve oldukça rahatsız edicidir. Peki ne yapabiliriz? Bu kokuyu gidermek istiyorsanız, dolaba sirke ile ıslatılmış bir peçete koymanız bu kokuyu alacak ve rahatsız etmesine son vereceksiniz.


11. Balık yerken kokusu elimize bulaşabilir ve bu da çok rahatsız edicidir. Bunu önlemek için ne yapabiliriz? Bunu önlemek için en iyi çözüm yolu balığı yemeye başlamadan önce elinizi limonla silerseniz elinize balık kokusu sinmez, yıkayınca da balık kokusunun elinizde olmadığını görürsünüz. Bıçağınızda da bu yöntemi rahatlıkla deneyebilirsiniz.

                          
                                                                 KAYNAK(PIXABAY)

12. Ev işlerinden insanların en çok zorlandığı şeylerden birisi de ütü yapmaktır. Peki ütü yapma süresini kısaltmak ve kolaylaştırmak için yapabileceğiniz bir şeyler olmasını istemez miydiniz ? İşte bu çözüm yolu şu, ütü masasının kılıfının altına alüminyum folyo sermek. Folyonun sıcağı geri yansıtmasından kaynaklı olarak ütü yapmak kolaylaşacak ve süresi kısalacaktır.



13. Şimdi size denediğim bir tüyo vereceğim. Arı veya sivrisineklerin sokmasından ben çok korkarım ve soktuklarında ne yapacağımı bilmiyorum. Sizde bilmiyorsanız bu bilgi tam size göre. Arı veya sivrisinek sokunca öncelikle telaş yapmayın, hemen bir kesme şekeri hafifçe ıslatın, sokulan kısmın üzerine nazikçe bastırın. Bu yöntem zehrini alır ve kaşınmayı şişmeyi önler.

                           
                                                                KAYNAK(PIXABAY)


14. Evlerimizde en çok yaptığımız yemeklerden biri tavuktur. Peki daha lezzetli neden olmasın? Bunun için, daha lezzetli olması için sizlere ufak bir tüyo vermek istiyorum. Pişirirken üzerine un serperseniz daha kıtır kıtır ve lezzetli olacaktır.

                                   
                                                                 KAYNAK(PIXABAY)


15. Halı ve döşemelerde kötü koku istemiyorsanız sizlere ufak bir tüyo vermek istiyorum. Kötü kokuyu önlemek için sadece karbonat kullanabilirsiniz. Halınıza bir miktar karbonat serpin sonra süpürün ya da döşemelerinizi karbonatlı suyla silmeyi deneyin. Sonucu görünce çok şaşıracaksınız.

                            
                                                             KAYNAK(PIXABAY)


















Yorumlar

  1. Özellikle
    Hanımların İstifade Edeceği
    Yaralı Pratik Bilgiler Var. Admin
    Emeğinize Sağlık. Facebook ta ki
    Hesabım da Bu Yazınızı Paylaşıyorum
    Bilginize Asli Elinize Emeğinize Sağlık.♥

    YanıtlaSil
  2. This way my buddy Wesley Virgin's autobiography launches in this SHOCKING and controversial video.

    You see, Wesley was in the army-and soon after leaving-he discovered hidden, "MIND CONTROL" tactics that the government and others used to obtain anything they want.

    These are the EXACT same methods tons of famous people (notably those who "come out of nothing") and elite business people used to become rich and famous.

    You probably know that you use only 10% of your brain.

    That's because the majority of your brain's power is UNCONSCIOUS.

    Perhaps this thought has even taken place IN YOUR own mind... as it did in my good friend Wesley Virgin's mind about seven years ago, while riding a non-registered, trash bucket of a car with a suspended driver's license and in his pocket.

    "I'm very fed up with living paycheck to paycheck! When will I finally make it?"

    You've been a part of those those types of conversations, ain't it so?

    Your own success story is going to be written. All you need is to believe in YOURSELF.

    CLICK HERE TO LEARN WESLEY'S SECRETS

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

DİĞER YAYINLAR

KORONAVİRÜSTEN KORUNMAK İÇİN NELER YAPILMALI?

HANGİ İLİN NE YEMEĞİ MEŞHUR ?

2020'NİN EN POPÜLER 50 KİŞİSİ

TÜRKİYE’DE İLK KORONAVİRÜS!

EN MERAK EDİLENLER

KORONAVİRÜS AŞISI

İNSTAGRAM TAKİPÇİ SAYILARI TOP 10 LİSTESİ

YAVUZ SULTAN SELİM (I.SELİM)